dimarts, 4 de juny del 2013

PIC DE LA ROBIÑERA 3005m. HIVERNALS A FINALS DE MAIG!

Enguany la neu no deixa de sorprendre’ns i encara hi ha molta. Aprofitem per pujar a la Robiñera, un cim magnífic i a vegades poc valorat. Trobareu neu continua a partir dels 2150m. La Robiñera vestida de blanc està esplèndida, aprofiteu! Fotos: Equipa't Barcelona 26-05-2013.
Prenent com a punt de partida el pont de Petramula, enfilem el barranc del Clot de los Gabachos direcció al collado de las Puertas (2535m). Deixem a les nostres esquenes el Pic de Petramula o Sobrestiva 2321m, al costat del Comodoto (2361m) que no es veu a l’imatge. 

Seguint el barranc del Clot de los Gabachos de seguida veurem tota la pala que ens tocarà pujar per culminar la Robiñera, caigudes de gel i pedres a la que toca el sol,compte!

Un cop al coll fem un flanqueig i remuntem la llarguíssima pala de neu que ens portarà fins a l’ aresta que enfila el cim. La pala es totalment esquiable, la neu comença 100m per damunt de la pista de Chisagues.

Ràpidament guanyem metres i apareix un dels grans del Pirineu i la seva cara nord: el Mont Perdut.

Deixem la pala per anar a buscar l’aresta Sud-est o de la Coma, molt més aeri i agraït, sense cap dificultat tècnica.

A finals de Maig el Pirineu té aquest aspecte, tenim neu per dies! Foto: Cara nord del Mont Perdut (3355m), el Cilindro a la seva dreta (3325m) i el Soum de Ramond a l' esq (3259m). S’haurà d’esperar uns dies per fer la nord, hi ha molta neu.

Arribats a l’aresta comença el millor tram de l’ascensió, enguany més alpina que mai!

L’aresta, tot i ser curta, té trams preciosos carregats de neu

La Munia 3134 està com a ple hivern, a la foto es veu també la petita Múnia 3099, Sierra Morena 3093m i al fons el Troumouse 3089m. No vam veure cap traça oberta per la via normal (llacs de la Munia o La Larri).

El cim de la Robiñera i la seva aresta, un cim per gaudir amb tota la neu que tenim enguany!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada