dimecres, 23 de maig del 2012

CRESTES A OLVENA

La CRESTA DEL GALLO vista de perfil al congost de Olvena 135m i V . Primera asc: 1977 per Jose Murciano, F.Albano y J.Corniel. Reequipada el 2009 amb parabolts per: Aitor Sanchez i Jose A. Fernandez. Fotos: Ernest A i Vanessa Jado 2012.
El primer llarg té un començament idíl·lic amb l’aigua als peus. Aqui és on trobarem el pas més difícil de la cresta, un V (que es pot evitar per l’esquerra IV). En el segon llarg la roca millora i es fa més aeri. Arribem a una agulla on trobarem el pas més espectacular de la cresta, que es transforma en un exquisit fil de roca molt bonic d’escalar, que forma un gran pont de roca. A mesura que anem guanyant metres, l’escalada es fa més interessant i agraïda! Arribats a la tercera reunió la cresta planeja i finalment perd alçada.
Us recordem que al bar Chico del poble de Olvena podeu trobar moltíssimes ressenyes, i begudes fresquetes per assaborir les fites del dia.






















La CRESTA DE LA CRUZ (Olvena). 310 m, Vº segurament és la reina de les crestes del congost, per disfrutar! Fotos: Vanessa Jado 2012.
La Nuria al segon llarg (IV). Una aresta que no decepcionarà.Després del darrer llarg (III+), la cresta us deixa al mateix poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada