dimecres, 5 de juny de 2013

ESCALADOR, CUIDA'T LES MANS!!


Les mans dels/ les escaladors/es, mereixen que les cuidin. Després d’una sessió d’escalada , les mans estan plenes de pells, fissures, les puntes dels dits bullen... Aquí volem donar una mica de informació de com cuidar-les..

Els “callos” no són exactament la millor condició de la pell per escalar, tot i que són una part intrínseca de l’escalada i la protecció que ofereixen és incalculable: et permeten escalar més estona o bé escalar en roques on anteriorment les teves mans no podien suportar el dolor. 

Però, si els deixem créixer massa, poden provocar altres problemes: formen estructures rígides dintre dels teus dits, fissures a les juntes i poden trencar-se provocant un contacte directe amb la roca molt dolorós.


No està tot perdut! Amb una mica de cura, pots tenir aquells dits que aguanten dies d’escalades dures!!


Eines necessàries:
- Llima de 2 gruixos
- Tallaungles
- Crema hidratant o pomada especial

Passos:

1- Primer de tot, has de rentar-te bé les mans de seguida que acabis d’escalar. D’aquesta manera la pell començarà a regenerar-se.

2-Amb el tallaungles eliminarem les pells que sobresurten el més arran possible a la pell, així facilitarem la regeneració de les ferides

3- Llimar els callos fins que estiguin uniformes amb la resta de la pell. No volem llimar fins al nivell normal de pell, només les irregularitats que sobresurten. Això ens permet escalar reduint les possibilitats de patir una fissura. Primerament ens passarem una llima de gra més gran, per eliminar les pells mortes sobrants i posteriorment, una llima més fina per deixar la superfície ben llisa.

4- Aplicar-nos cremes hidratants que no siguin molt grasses (hi ha cases com Charko, Metolius.. que tenen cremes específiques per a escaladors). Simplement aplica el producte sobre les fissures de la pell que t’hagis fet durant el dia d’escalada. El millor moment per reparar la pell és durant la nit abans d’anar a dormir, ja que estaràs unes hores sense utilitzar les mans i això farà que el producte no es perdi.
Consells

- Llimar la pell després de cada sessió d’escalada.
- És molt important rentar-se les mans de seguida que acabem d’escalar, així permetrem a la pell començar el seu procés de regeneració.
- Si vols seguir escalant, pots ficar-te esparadrap transpirable. Aquest mètode és molt efectiu, però a vegades una mica incòmode ja que perds sensibilitat i adherència.
- Hidrata molt bé la pell, t’aguantarà molt més.
- Un altre mètode molt efectiu per curar les ferides i el desgast de la pell, és el descans! El temps cura totes les ferides per molt profundes que siguin, i un dia extra de repòs pot ser meravellós per la teva pell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada