dijous, 27 de juny del 2013

MATERIAL RUNNING

Tot i que no som una botiga especialitzada en running, a Equipa’t també pots trobar roba per la seva pràctica: malles curtes, pirates, llargues, pantalons, samarretes, jaquetes, gorres, buff, mitjons… 

Vine a veure aquests i altres models!









dimecres, 5 de juny del 2013

ESCALADOR, CUIDA'T LES MANS!!


Les mans dels/ les escaladors/es, mereixen que les cuidin. Després d’una sessió d’escalada , les mans estan plenes de pells, fissures, les puntes dels dits bullen... Aquí volem donar una mica de informació de com cuidar-les..

Els “callos” no són exactament la millor condició de la pell per escalar, tot i que són una part intrínseca de l’escalada i la protecció que ofereixen és incalculable: et permeten escalar més estona o bé escalar en roques on anteriorment les teves mans no podien suportar el dolor. 

Però, si els deixem créixer massa, poden provocar altres problemes: formen estructures rígides dintre dels teus dits, fissures a les juntes i poden trencar-se provocant un contacte directe amb la roca molt dolorós.


No està tot perdut! Amb una mica de cura, pots tenir aquells dits que aguanten dies d’escalades dures!!


Eines necessàries:
- Llima de 2 gruixos
- Tallaungles
- Crema hidratant o pomada especial

Passos:

1- Primer de tot, has de rentar-te bé les mans de seguida que acabis d’escalar. D’aquesta manera la pell començarà a regenerar-se.

2-Amb el tallaungles eliminarem les pells que sobresurten el més arran possible a la pell, així facilitarem la regeneració de les ferides

3- Llimar els callos fins que estiguin uniformes amb la resta de la pell. No volem llimar fins al nivell normal de pell, només les irregularitats que sobresurten. Això ens permet escalar reduint les possibilitats de patir una fissura. Primerament ens passarem una llima de gra més gran, per eliminar les pells mortes sobrants i posteriorment, una llima més fina per deixar la superfície ben llisa.

4- Aplicar-nos cremes hidratants que no siguin molt grasses (hi ha cases com Charko, Metolius.. que tenen cremes específiques per a escaladors). Simplement aplica el producte sobre les fissures de la pell que t’hagis fet durant el dia d’escalada. El millor moment per reparar la pell és durant la nit abans d’anar a dormir, ja que estaràs unes hores sense utilitzar les mans i això farà que el producte no es perdi.




Consells

- Llimar la pell després de cada sessió d’escalada.
- És molt important rentar-se les mans de seguida que acabem d’escalar, així permetrem a la pell començar el seu procés de regeneració.
- Si vols seguir escalant, pots ficar-te esparadrap transpirable. Aquest mètode és molt efectiu, però a vegades una mica incòmode ja que perds sensibilitat i adherència.
- Hidrata molt bé la pell, t’aguantarà molt més.
- Un altre mètode molt efectiu per curar les ferides i el desgast de la pell, és el descans! El temps cura totes les ferides per molt profundes que siguin, i un dia extra de repòs pot ser meravellós per la teva pell.

dimarts, 4 de juny del 2013

PIC DE LA ROBIÑERA 3005m. HIVERNALS A FINALS DE MAIG!

Enguany la neu no deixa de sorprendre’ns i encara hi ha molta. Aprofitem per pujar a la Robiñera, un cim magnífic i a vegades poc valorat. Trobareu neu continua a partir dels 2150m. La Robiñera vestida de blanc està esplèndida, aprofiteu! Fotos: Equipa't Barcelona 26-05-2013.
Prenent com a punt de partida el pont de Petramula, enfilem el barranc del Clot de los Gabachos direcció al collado de las Puertas (2535m). Deixem a les nostres esquenes el Pic de Petramula o Sobrestiva 2321m, al costat del Comodoto (2361m) que no es veu a l’imatge. 

Seguint el barranc del Clot de los Gabachos de seguida veurem tota la pala que ens tocarà pujar per culminar la Robiñera, caigudes de gel i pedres a la que toca el sol,compte!

Un cop al coll fem un flanqueig i remuntem la llarguíssima pala de neu que ens portarà fins a l’ aresta que enfila el cim. La pala es totalment esquiable, la neu comença 100m per damunt de la pista de Chisagues.

Ràpidament guanyem metres i apareix un dels grans del Pirineu i la seva cara nord: el Mont Perdut.

Deixem la pala per anar a buscar l’aresta Sud-est o de la Coma, molt més aeri i agraït, sense cap dificultat tècnica.

A finals de Maig el Pirineu té aquest aspecte, tenim neu per dies! Foto: Cara nord del Mont Perdut (3355m), el Cilindro a la seva dreta (3325m) i el Soum de Ramond a l' esq (3259m). S’haurà d’esperar uns dies per fer la nord, hi ha molta neu.

Arribats a l’aresta comença el millor tram de l’ascensió, enguany més alpina que mai!

L’aresta, tot i ser curta, té trams preciosos carregats de neu

La Munia 3134 està com a ple hivern, a la foto es veu també la petita Múnia 3099, Sierra Morena 3093m i al fons el Troumouse 3089m. No vam veure cap traça oberta per la via normal (llacs de la Munia o La Larri).

El cim de la Robiñera i la seva aresta, un cim per gaudir amb tota la neu que tenim enguany!